Tala Fou ma Tusitala

Tu'u pea lau fa'amatalaga i lo matou alualu i luma

Le Lumana'i o Fa'atekonolosi La'ei Fa'ata'amilo

"Tekinolosi" i faiga masani o se faaupuga lautele e aofia ai mea uma mai faʻamatalaga o oloa ma suʻesuʻeina i logistics, pulega o suʻesuʻega ma le faʻailogaina o lavalava. I le avea ai o se faamalu, tekinolosi e aofia uma ai nei autu ma o se faʻatuputeleina faʻatupu faʻalavelave faʻataʻitaʻiga pisinisi. matou te talanoa e uiga i tekinolosi, matou te le o toe talanoa e uiga i le siakiina o lavalava mai le faʻatau atu i le faleoloa faʻatau e fua ai le tele o lavalava o loʻo faʻatau atu, matou te le na o le talanoa e uiga i le faʻaalia o le atunuu na afua mai ai ma (masani e le faʻatuatuaina) faʻamatalaga e uiga i mea faʻatau oloa Faʻamatalaga .Nai lo lena, ua o'o i le taimi e taula'i atu ai i le fa'atupula'ia o “numera fa'aoso” i le fa'alauiloaina o fa'ata'ita'iga masani.
I totonu o se faʻataʻitaʻiga faʻatau pisinisi ma lisi faʻataʻitaʻiga, e manaʻomia e le au faʻatau ma le faʻafofoga ona toe faʻafoʻi ofu na faʻatau atu ia i latou ina ia mafai ona toe faʻaleleia, toe faʻaaogaina pe toe faʻaaogaina. fausia-i totonu o le siʻosiʻomaga o le olaga. I le taimi o le lisi, e manaʻomia ona siaki lavalava taʻitasi mai le tagata faʻatau e toe faʻaleleia pe faʻamamā, toe foʻi i lisi lisi, i le isi tagata faʻatau. la'ei lima o lo'o ia i latou, e pei o fa'atauga mata'utia ma fa'amatalaga tau maketi, e fesoasoani e fa'amaonia ai le moni ma fa'ailoa mai ai le tau o tagata fa'atau mo le toe fa'atau atu i le lumana'i. Input: Digital trigger.
O fa'amatalaga fa'atekinolosi e feso'ota'i ai tagata fa'atau ma fa'amaumauga o lo'o iai i totonu o le polokalame fa'akomepiuta. O le ituaiga fa'amaumauga e mafai ona maua e tagata fa'atau e pulea e fa'ailoga ma kamupani e tu'uina atu auaunaga, ma e mafai ona avea ma fa'amatalaga e uiga i lavalava fa'apitoa - e pei o latou fa'atonuga o le tausiga ma le fiber content - ​​po'o le fa'atagaina o tagata fa'atau. e fegalegaleai ma faʻailoga e uiga i a latou faʻatauga - e ala i le faʻatonuina o latou i le To, mo se faʻataʻitaʻiga, se faʻasalalauga faʻatau numera i luga o le gaosiga o lavalava. I le taimi nei, o le auala sili ona iloagofie ma masani e faʻapipiʻi ai masini numera i lavalava o le faʻaopoopoina lea o se QR code i se igoa tausi poʻo i se isi igoa soa fa'ailoga "Scan Me." O le tele o tagata fa'atau i aso nei latou te iloa e mafai ona latou su'esu'eina se QR code i se telefoni, e ui o le fa'aogaina o le QR code e eseese i le itulagi. O Asia e ta'imua i le vaetamaina, a'o Europa e mamao i tua.
O le luʻitau o le tuʻuina lea o le QR code i luga o le ofusa i taimi uma, aua o faʻamaufaʻailoga tausi e masani ona tipi e tagata faʻatau. , e mafai e faʻailoga ona faʻaopoopoina se QR code i se faʻailoga lalaga suʻisuʻi pe faʻapipiʻi le igoa e ala i le vevela, faʻamautinoa e le faʻapipiʻi le QR code mai le ofusa. o le QR code e fesoʻotaʻi ma le tausiga ma faʻamatalaga faʻamatalaga, faʻaitiitia ai le faʻaosoosoina latou te faʻataʻitaʻiina mo lona faʻamoemoe.
O le lona lua o le NFC (Near Field Communication) tag o loʻo faʻapipiʻiina i totonu o se pine lalaga, lea e matua le mafai lava ona aveese. e sii maia se tagata faitau NFC i luga o latou telefonipoto.O nisi telefoni, aemaise lava i latou na tatalaina i nai tausaga ua tuanaʻi, o loʻo i ai se NFC chip ua fausia i totonu o meafaigaluega, ae le o telefoni uma, o lona uiga o le tele o tagata faʻatau e manaʻomia le sii mai o se tagata faitau NFC tuuto mai se faleoloa app.
O le faʻailoga numera mulimuli e mafai ona faʻaaogaina o se RFID (leitio faʻamatalaga faʻasalalauga), ae o faʻailoga RFID e masani lava e le faʻafeiloaʻi tagata faʻatau. i le tagata faʻatau, ona toe foʻi atu lea i le faʻatau oloa mo le toe faʻaleleia poʻo le toe faʻatau. RFID pine e manaʻomia ai le au faitau tuuto, ma o lenei tapulaʻa o lona uiga e le mafai e tagata faʻatau ona suʻesuʻeina i latou, o lona uiga e tatau ona maua faʻamatalaga o loʻo feagai ma tagata faʻatau i se isi mea. O le mea lea, e aoga tele pine RFID mo tu'uina atu fofo ma faiga pito i tua a'o latou faafaigofieina le su'esu'eina i le faasologa atoa o le faasologa o le olaga.O le isi mea faigata i lona fa'aogaina o fa'ailoga RFID e masani ona le fa'amalieina, lea e itiiti ifo nai lo le lelei mo fa'ata'ita'iga fa'ata'ita'i fa'ata'ali'oli'o i totonu o le pisinisi o lavalava, lea e mafai ai ona faitau. taua i le aluga o taimi.
Faʻailoga e mafaufau i le tele o mea pe a filifili e faʻatino fofo faʻatekonolosi numera, e aofia ai le lumanaʻi o le oloa, tulafono i le lumanaʻi, fegalegaleaiga ma tagata faʻatau i le taimi o le olaga o oloa, ma le aafiaga o le siosiomaga o lavalava. ofu e ala i le toe faʻaaogaina, toe faʻaleleia poʻo le toe faʻaaogaina. E ala i le faʻaogaina ma le atamai o faʻailoga numera ma pine, e mafai foi e faʻailoga ona malamalama atili i manaʻoga o latou tagata faʻatau.
Mo se faʻataʻitaʻiga, e ala i le siakiina o le tele o laʻasaga o le taamilosaga o le olaga o se ofusa, e mafai e faʻailoga ona iloa le taimi e manaʻomia ai le toe faʻaleleia poʻo le taimi e faʻatonu ai tagata faʻatau e toe faʻaaogaina ofu. faʻalavelave poʻo le vaʻavaʻai le vaʻaia, aʻo mafai ona tumau le faʻaogaina o numera i luga o le oloa e ala i le tuʻuina saʻo i luga o le ofusa . E masani lava, o faʻailoga e toe iloilo filifiliga faʻatupu numera numera (NFC, RFID, QR, poʻo isi) o le a toe iloilo le auala sili ona faigofie ma sili ona taugofie. e fa'aopoopo se fa'afuainumera fa'afuainumera ia latou oloa o lo'o i ai nei e aunoa ma le fa'afefeina o lena fa'aoso fa'afuainumera O le gafatia e tumau ai mo le taamilosaga atoa o le olaga o le oloa.
O le filifiliga o tekinolosi e faʻalagolago foi i mea o loʻo latou taumafai e ausia. Afai e manaʻo le au faʻatau e faʻaali atu i tagata faʻatau nisi faʻamatalaga e uiga i le faʻaogaina o latou lavalava, pe tuʻuina atu ia i latou e filifili pe faʻafefea ona auai i le toe faʻaaogaina poʻo le toe faʻaaogaina, latou te manaʻomia le faʻatinoina o faʻamatalaga numera e pei o le QR poʻo le NFC, aua e le mafai e tagata faʻatau ona suʻesuʻeina le RFID. Ae peitaʻi, afai e manaʻo se faʻailoga e lelei ile fale poʻo fafo faʻatautaia o suʻesuʻega ma le siakiina o aseta i le taimi atoa o le toe faaleleia ma le faamamaina o se faʻataʻitaʻiga lisi, ona faʻaogaina lea o le RFID e mafai.
I le taimi nei, o le faʻailogaina o le tausiga o le tino o loʻo tumau pea le manaʻoga faaletulafono, ae o le faʻateleina o le numera o tulafono faʻapitoa a le atunuʻu o loʻo agai atu i le faʻatagaina o le tausiga ma faʻamatalaga faʻamatalaga e tuʻuina atu i luga o le numera. o le a faʻateleina le faʻaalia o se faʻaopoopoga i igoa o le tausiga o le tino, nai lo le sui. lisi po'o le toe fa'aaogaina fa'ata'ita'iga. I le fa'ata'ita'iga, o lona uiga o le a fa'aauau pea ona fa'aogaina e igoa fa'apitoa le atunu'u na tupuga mai ai ma meafaitino mo le lumana'i va'aia, ae pe i luga o le igoa tutusa po'o fa'ailoga fa'aopoopo, pe fa'apipi'i sa'o i totonu o le ie lava ia, o le a mafai ona fa'ata'ita'iina. fa'aoso.
O nei fa'afuainumera numera e mafai ona fa'apupulaina ai le manino, ona e mafai e fa'ailoga ona fa'aalia le fa'asologa o le sapalai o lavalava ma mafai ona fa'amaonia le moni o le ofusa. mo tagata fa'atau e toe fa'atau atu a latou lavalava tuai. Mulimuli ane, e mafai e masini fa'akomepiuta ona fa'aagaioia e-commerce po'o lisi e ala i, mo se fa'ata'ita'iga, fa'aali atu i tagata fa'atau le nofoaga o lo'o lata ane le talone toe fa'aaogaina.
Adidas 'Infinite Play' recycling program, na fa'alauiloa i Peretania i le 2019, o le a na'o le taliaina muamua o oloa na fa'atau mai e tagata fa'atau mai le adidas channels, ona o oloa e otometi lava ona ulufale i totonu o latou fa'atauga i luga o le initaneti ma toe fa'atau atu. O lona uiga e le mafai ona su'eina mea. e ala i le code i luga o le ofusa lava ia.Ae ui i lea, talu ai e faʻatau atu e Adidas se vaega tele o ana oloa e ala i le au faʻatau oloa ma isi tagata faʻatau, e le oʻo atu le polokalame faʻasalalau i le tele o tagata faʻatau. i fafo, o le fofo ua uma ona i totonu o le oloa. I le faaopoopo atu i le latou tekinolosi ma le igoa paʻaga Avery Dennison, o oloa Adidas ua uma ona i ai se numera matrix: o se soa QR code e faʻafesoʻotaʻi ofu o tagata faʻatau i le Infinite Play app, e tusa lava po o fea na i ai le ofusa. fa'atau.
Mo tagata faʻatau, o le faiga e fai si faigofie, faʻatasi ai ma QR code o loʻo faia se sao taua i laasaga uma o le faagasologa.O tagata faʻatau e ulufale i le Infinite Play app ma suʻesuʻe le QR code o latou lavalava e resitala ai le oloa, lea o le a faʻaopoopoina i la latou faʻatauga faʻatasi ma isi oloa fa'atau e ala i le adidas channels.
O le a faʻaalia e le app i tagata faʻatau le tau o le toe faʻatau mo lena mea.Afai e fiafia, e mafai e tagata faʻatau ona filifili e toe faʻatau atu le mea.E faʻaaoga e Adidas le numera vaega o oloa o loʻo i ai i luga o le igoa o oloa e faʻailoa ai i tagata faʻaoga pe ua agavaa a latou oloa mo le toe faafoi, ma afai o lea , o le a latou mauaina se kata meaalofa Adidas e fai ma taui.
Mulimuli ane, toe fa'atau atu fofo Stuffstr fa'afaigofieina le pikiina ma fa'atautaia le fa'agaioiga atili o oloa a'o le'i toe fa'atau atu i le Infinite Play program mo se olaga lona lua.
O loʻo taʻua e Adidas ni faʻamanuiaga autu se lua o le faʻaaogaina o se soa QR code label.Muamua, QR code content e mafai ona tumau pe faʻamalosi.E mafai ona faʻaalia e faʻamatalaga numera ni faʻamatalaga patino pe a faʻatau muamua lavalava, ae a maeʻa le lua tausaga, e mafai e faʻailoga ona suia faʻamatalaga vaaia e faʻaalia, e pei o le faʻafouina o filifiliga toe faʻaaogaina i le lotoifale. Lona lua, o le QR code e faʻamaonia ai lavalava taʻitasi. E leai ni ofutino e lua e tutusa, e le tutusa lava le sitaili ma le lanu.O lenei faʻamatalaga tulaga o aseta e taua i le toe faʻatau ma lisi, ma mo Adidas, o lona uiga mafai ona fa'atatau tonu tau fa'atau, fa'amaonia lavalava moni, ma tu'uina atu i tagata fa'atau le ola lona lua mea na latou fa'atauina fa'amatalaga auiliili.
O le CaaStle o se 'au'aunaga fa'afoe atoatoa lea e mafai ai e fa'ailoga e pei o Scotch ma Soda, LOFT ma Vince ona tu'uina atu fa'ata'ita'iga fa'atau pisinisi e ala i le tu'uina atu o tekonolosi, fa'aliliuga o lo'o fa'aogaina, faiga ma atina'e e avea o se fa'ai'uga fa'ai'uga. I le amataga, na filifili CaaStle latou te mana'omia. e siaki lavalava i le tulaga o aseta a le tagata lava ia, ae le na o SKUs (e masani lava na o sitaili ma lanu). E pei ona lipotia e CaaStle, afai o se faʻailoga o loʻo faʻatautaia se faʻataʻitaʻiga laina e faʻatau atu ai lavalava ma e le toe foʻi mai, e leai se manaʻoga e siaki uma aseta. i lenei tulaga, pau lava le mea e manaʻomia o le iloa o le tele o se ofusa faapitoa o le a gaosia e le tagata faʻatau, pe fia le pasi, ma pe fia le faʻatau.
I le faʻataʻitaʻiga pisinisi lisi, o aseta taʻitasi e tatau ona siaki taʻitoʻatasi. E tatau ona e iloa poʻo fea aseta o loʻo i totonu o faleteuoloa, o loʻo nonofo ma tagata faʻatau, ma o loʻo faʻamamaina. ona e tele a latou taamilosaga o le olaga. Fa'ailoga po'o kamupani e tu'uina atu fofo o lo'o fa'afoeina la'ei lisi e mana'omia ona mafai ona siaki pe fia taimi e fa'aogaina ai lavalava ta'itasi i vaega ta'itasi o le fa'atau, ma pe fa'afefea ona avea lipoti fa'aleagaina e avea o se fa'aaliga tali mo le fa'aleleia atili o le mamanu ma le filifilia o mea. e taua ona o tagata fa'atau e itiiti le fetuutuunai pe a iloiloina le tulaga lelei o lavalava fa'aoga pe mautotogi;e ono le taliaina ni mataupu la'ititi la'ititi. Pe a fa'aogaina se faiga e siaki ai le tulaga o aseta, e mafai e CaaStle ona va'ava'ai lavalava e ala i le su'esu'ega, fa'agaioiga, ma le fa'amamāina, o lea afai e lafo atu se ofusa i se tagata fa'atau ma se pu ma fa'asea le tagata fa'atau, e mafai ona latou siaki tonu le mea na sese i le latou gaioiga.
I le numera CaaStle system fa'aosoina ma siaki, Amy Kang (Fa'atonu o Faiga Fa'avae Fa'atonu) fa'amatala e tolu mea taua e taua;fa'atekonolosi tumau, faitau ma le saoasaoa o le fa'ailoaina. I le gasologa o tausaga, ua suia CaaStle mai ie fasi pepa ma pine i barcodes ma faasolosolo malie atu i le RFID e mafai ona fufulu, o lea ua ou iloa muamua ai pe faapefea ona eseese nei mea i ituaiga tekinolosi.
E pei ona fa'aalia i le laulau, e masani lava e le mana'omia ni fa'ailoga ie ma fa'ailoga, e ui lava o ni fofo taugofie ma e mafai ona vave aumai i le maketi. E pei ona lipotia mai e CaaStle, o fa'ailoga tusilima po'o fa'ailoga e sili atu ona mata'u pe alu ese i le fufulu. Barcodes ma fufulu RFID e sili atu ona faitau ma o le a le mou atu, ae e taua foi le faʻamautinoa o loʻo lalagaina pe faʻapipiʻi masini komepiuta i nofoaga faifai pea i luga o laʻei e aloese ai mai se faʻagasologa o loʻo sailia pea e tagata faigaluega faleteuoloa mo igoa ma faʻaitiitia le malosi. e mafai ona maualuga le saosaoa o su'esu'ega, ma le CaaStle ma le tele o isi kamupani fa'afofoga ta'uta'ua e fa'amoemoe e si'i atu i lenei fofo pe a fa'atupu atili le tekonolosi, e pei o le sa'o fua pe a su'esu'e ofu i nisi lata ane.
O le Renewal Workshop (TRW) o se 'au'aunaga toe fa'atau atu fa'ai'uga fa'ai'uga fa'auluulu i Oregon, ISA fa'atasi ai ma lona lua fa'avae i Amsterdam. E talia e TRW fa'amaumauga a le au fa'atau ma toe fa'afo'i po'o oloa fa'atau - fa'avasega mo le toe fa'aoga, ma fa'amama ma toe fa'afo'i mea toe fa'aaogaina i se tulaga fou, pe i luga o latou lava 'upega tafa'ilagi po'o luga o latou upega tafa'ilagi White Label plugins lisi i latou i luga o upega tafa'ilagi a paaga.O le fa'ailoga numera o se vaega taua o lona fa'agasologa talu mai le amataga, ma ua fa'amuamua e le TRW le siakiina o aseta. e fa'afaigofie ai le fa'atauga fa'atau pisinisi fa'ailoga.
E tutusa ma Adidas ma CaaStle, TRW e pulea oloa i le tulaga o aseta. Ona latou ulufale atu lea i totonu o se faʻailoga paʻepaʻe e-pisinisi faʻailogaina ma le faʻailoga moni.TRW faʻatautaia le faʻasologa o mea i tua ma le auʻaunaga a tagata faʻatau. lea e fa'aogaina e le TRW e aoina ai fa'amaumauga mai le ulua'i fa'ailoga.E taua tele mo le TRW ona iloa fa'amatalaga o la'ei fa'aaoga latou te maua ina ia latou iloa lelei po'o le a le ituaiga o la'ei o lo'o ia i latou, le tau i le fa'alauiloaina ma pe fa'apefea ona fa'amatalaina pe a toe fo'i. toe fa'atau atu.O le mauaina o lenei fa'amatalaga o oloa e mafai ona faigata ona o le tele o fa'ailoga o lo'o fa'agaoioia i se laina laina e leai se fa'agasologa e fa'atatau mo le toe fa'afo'i mai o oloa. O le taimi lava na fa'atau atu ai, na tele lava ina galo.
A'o fa'atupula'ia e tagata fa'atau fa'amatalaga i fa'atauga fa'alua, e pei lava o fa'amatalaga muamua o oloa, o le a manuia le alamanuia mai le fa'afaigofieina o nei fa'amaumauga ma fa'aliliuina.
O le a la le mea o loʻo i ai i le lumanaʻi? I se lalolagi lelei e taʻitaʻia e a tatou paaga ma faʻailoga, o le a agai i luma le alamanuia i le atinaʻeina o "tusifolau numera" mo lavalava, faʻailoga, faʻatau oloa, toe faʻaaogaina ma tagata faʻatau faʻatasi ai ma faʻamatalaga faʻafuainumera tulaga maualuga aseta ma isi. e mafai ona maua.O lenei tulaga fa'atekonolosi ma fa'ailoga fofo o lona uiga e le o so'o se fa'ailoga po'o fa'aputuga fofo na o mai ma lana lava faiga fa'apitoa, ma tu'u ai tagata fa'atauva'a fenumiai i se sami o mea e manatua. tu'ufa'atasia le alamanuia i faiga masani ma fa'afaigofie ona maua e tagata uma le matasele.
E lagolagoina e le tamaoaiga fa'ata'amilosaga fa'ailoga lavalava e ausia ai le fa'ata'amilosaga e ala i polokalame a'oa'oga, vasega matai, su'esu'ega fa'ata'amilo, ma isi.A'oa'o atili iinei


Taimi meli: Apr-13-2022