Tala Fou ma Tusitala

Tu'u pea lau fa'amatalaga i lo matou alualu i luma

Fa'atauga i luga ole laiga e le mafai ona fa'atumauina. Tu'ua'i nei taga palasitika so'o se mea

I le 2018, na suia ai e le Sun Basket a latou meaʻai pusa palasitika toe faʻaaogaina i le Sealed Air TempGuard, o se laina faʻapipiʻi e faia i pepa toe faʻapipiʻiina i le va o laupepa e lua o pepa kraft. faʻaitiitia le tulagavae kaponi o felauaiga, ae le o le taʻua o le aofaʻi o palasitika i le felauaiga, e tusa lava pe susu. E fiafia tagata faʻatau.
O se laasaga mataʻina i le faʻaauau, ae o le mea moni o loʻo tumau pea: O le pusa meaʻai o se tasi lea o le tele o pisinisi e-pisinisi o loʻo faʻalagolago pea i (saʻo faʻateʻia aofaʻi) afifi palasitika-e sili atu nai lo le aumaia i le fale E sili atu le tele o pusa palasitika i faleoloa. .E masani lava, e mafai ona e faʻatau se fagu kumini tioata e tumau mo ni nai tausaga. Ae i totonu o se pusa meaʻai, o sipuniti uma o mea manogi ma fasi sosi adobo uma ei ai lana lava afifi palasitika, ma o po uma e te toe fai ai le faaputuga palasitika. , e te kuka a latou fua o meaʻai. E le mafai ona misi.
E ui i taumafaiga ogaoga a le Sun Basket e faʻaleleia lona tulaga o le siosiomaga, e tatau lava ona feaveaʻi meaʻai e pala i taga palasitika. Na taʻu mai e Sean Timberlake, le pule sinia o le maketiina o mataupu i le Sun Basket, ia te aʻu e ala i imeli: ua uma ona afifiina mai fafo e fa'atau oloa e fa'aaoga ai le polystyrene ma le polypropylene Layer combination.”"O se mea faʻapitoa faʻapisinisi lea ua fuafuaina e faʻamautinoa ai le maualuga o meaʻai ma le saogalemu."
O lenei faʻalagolago i palasitika e le o se mea faʻapitoa i le felauaiga o meaʻai. E mafai e le au faʻatau oloa e-pisinisi ona faigofie ona ofoina atu atigipusa pepa ma mea e mafai ona toe faʻaaogaina, pepa pepa faʻamaonia FSC ma vaitusi soya e mafai ona tuʻuina i totonu o talone toe faʻaaogaina. mea lelei ma afifi ipu tioata po o uʻamea pusa i mushroom-faavae afifiina foam ma masoa-tumu pinati e liusuavai i le vai.Ae e oo lava i ituaiga sili ona gafataulimaina-malamalama e tasi le mea e faʻaauau pea ona faʻafefe ia i tatou: LDPE #4 taupou ata tifaga palasitika, lauiloa i le alamanuia e pei o taga palasitika.
O loʻo ou talanoa e uiga i le loka sipi manino poʻo le taga palasitika faʻailoga e te faʻaogaina mo au faʻatonuga uma i luga ole laiga, mea uma mai pusa meaʻai i faʻailoga ma meataalo ma mea tau eletise. , taga palasitika faʻaaogaina mo felaʻuaʻiga e leʻi faʻatatau i le faʻasalalauga lautele lautele, e le o iai foi ni faʻasalaga poʻo lafoga. Ae e mautinoa lava o se faʻafitauli.
E tusa ma le 165 piliona afifi na lafoina i le US i le 2017, o le tele o ia mea o loʻo i ai taga palasitika e puipuia ai lavalava poʻo mea faʻaeletoroni poʻo pafalo steaks.Po o le afifi lava ia o se pusa vaʻa polyethylene faʻailoga ma se ato pefu polyethylene i totonu.The US Environmental Protection Ua lipotia mai e le ofisa o tagata Amerika e sili atu i le 380 piliona taga palasitika ma afifi i tausaga taitasi.
E le o se fa'alavelave pe a fai sa'o a tatou otaota, ae o le tele o lenei palasitika - 8 miliona tone i le tausaga - e alu i le vasa, ma e le o mautinoa e tagata su'esu'e po'o afea, pe tusa lava pe, o le a fa'aleagaina moni. E foliga mai e na o le malepe i lalo i ni vaega laiti ma laiti oona e (e ui lava o le microscopic) ua atili faigata ona tatou le amanaiaina. Ia Tesema, na maua ai e tagata suʻesuʻe o le 100 pasene o laumei pepe sa i ai palasitika i totonu o latou manava. Microplasts e maua i vai paipa. i le lalolagi atoa, o le tele o masima o le sami, ma - i le isi itu o le faʻatusatusaga - feces a tagata.
O ato palasitika e mafai ona toe fa'aaogaina (ma o lea e le o iai i le “lisi leaga” o le fuafuaga a Nestlé e fa'ate'a ese mea fa'apipi'i), ma o le tele o setete o lo'o mana'omia nei faleoloa ma faleoloa e tu'uina atu i tagata fa'atau talone mo le toe fa'aaogaina o taga palasitika.Ae i totonu o le Iunaite Setete, e leai se mea e mafai ona toe faʻaaogaina seʻi vagana ua naunau se pisinisi e faʻatau mea e mafai ona faʻaaogaina. O taga palasitika taupou e matua taugofie i le 1 sene i le taga, ma o taga palasitika tuai (e masani ona faʻaleagaina) e fai mai e leai se aoga;na'o le tia'i lava.O le taimi lena a'o le'i taofia e Saina a tatou mea e toe fa'aaogaina i le 2018.
O le faʻateleina o le leai o otaota o se tali i lenei faʻalavelave. E taumafai le au fautua e aua le lafoina se mea i le fanua e ala i le faʻatau itiiti;toe fa'aaoga ma faapala pe a mafai;ave ni atigipusa ma ipu e mafai ona toe fa'aaogaina;ma lagolagoina pisinisi e ofoina fua fua. E mafai ona matua le fiafia pe a oka se tasi o nei tagata faʻatau faʻatau se mea mai se mea e taʻua o le sustainable brand ma maua i totonu o se taga palasitika.
“Naʻo le mauaina o lau oka ma sa afifiina i totonu o se taga palasitika,” o le tali atu lea a se tasi tagata faʻamatalaga i le Instagram post a Everlane o loʻo faʻalauiloaina ana taʻiala "leai se palasitika fou".
O suiga laiti e mafai ona faia ai se suiga tele, ma ua matou i ai iinei e fesoasoani. Fa'ailoa mai la matou ta'iala fou e leai ni palasitika. Mana'o i se tasi? Sii mai e ala i le so'otaga i totonu o la matou bio ma ta'utino atu i le #ReNewToday i fa'amatalaga i lalo.
I se suʻesuʻega a le Packaging Digest ma le Sustainable Packaging Alliance i le 2017, na fai mai ai tagata tomai faʻapipiʻi ma tagata e ona faʻailoga, o fesili e sili ona fesiligia e le au faʻatau ia i latou o le a) pe aisea e le mafai ai ona gafatia, ma e) pe aisea ua tele naua ai a latou afifi.
Mai a'u talanoaga ma ituaiga tetele ma laiti, ua ou iloa ai o le tele o fale gaosi oloa i fafo - ma falegaosi lavalava uma - mai fale su'isu'i laiti i falegaosimea tetele e 6,000 tagata, e teu a latou oloa uma i le palasitika latou te filifilia.i totonu o se taga palasitika. Aua a leai, o le a le maua e oloa ia te oe i tuutuuga na e talosagaina.
"O le mea e le o vaʻaia e tagata faʻatau o le tafe mai o lavalava e ala i le sapalai sapalai," o le tala lea a Dana Davis, sui peresitene o le gafataulimaina, oloa ma pisinisi fuafuaga mo faʻailoga faʻailoga Mara Hoffman.Mara Hoffman ofu e gaosia i le Iunaite Setete, Peru, Initia ma Saina.” A uma loa, e tatau ona latou o atu i se la’u taavale la’u oloa, se uafu la’u uta, se isi la’u uta, se koneteina, ona sosoo ai lea ma se la’u uta.E leai se auala e fa'aoga ai se mea e le susu.O le mea mulimuli e mana'o ai se tasi o se vaega ua leaga ma liu lapisi lavalava."
Afai la e te le'i mauaina se taga pepa iila ina ua e fa'atau, e le faapea e le'i iai muamua, ae atonu na aveese e se tasi ae le'i oo atu lau uta.
E oo lava ia Patagonia, o se kamupani ua lauiloa i ona popolega tau le siosiomaga, sa faatau atu lavalava na faia mai fagu palasitika toe faaogaina talu mai le 1993, ma o ona lavalava ua afifiina ta’ito’atasi i taga pepa iila. Elissa Foster, Patagonia’s Senior Manager of Product Responsibility, sa tauivi ma lenei mataupu. talu mai le 2014, ina ua ia lomia faaiʻuga o se suʻesuʻega a Patagonia i luga o taga palasitika.(Spoiler alert: e manaʻomia.)
“O matou o se kamupani e fai si tele, ma e iai la matou faiga fa'apipi'i lavelave i la matou nofoaga autu o tufatufaga i Reno,” o lana tala lea.Latou te o i luga, latou te o ifo i lalo, latou te faʻamafola, latou te faʻasolo ifo i le tolu-futu.E tatau ona i ai se mea e puipuia ai le oloa.”
O taga palasitika o le filifiliga sili lea mo le galuega. E mama, aoga ma taugofie. E le gata i lea (ma e mafai foi ona e mauaina lenei mea e ofo ai) o taga palasitika e maualalo le GHG nai lo taga pepa i suʻesuʻega o le olaga e fua ai le aafiaga o le siosiomaga o se oloa. o lona taamilosaga atoa o le olaga.Ae a e tilotilo i le mea e tupu pe a pa'u lau afifi i le sami – tafola mate, laumei mapu – ia, e foliga leaga le palasitika.
O se iloiloga mulimuli mo le vasa e sili ona taua mo United by Blue, o se ofu i fafo ma fale tolauapiga o loʻo folafola mai e aveese le pauna o lapisi mai sami ma alavai mo oloa uma e faʻatau atu." ma le faʻaitiitia o le filogia, ae e leaga mo le siosiomaga, "o le tala lea a Ethan Peck, le fesoasoani i le va o tagata lautele a Blue. a'o le'i lafo atu i tagata fa'atau.
Ina ua maua e le United by Blue a latou lava nofoaga autu tufatufaina i Philadelphia, sa latou auina atu taga palasitika faaaoga i TerraCycle, o se meli-i totonu o le toe faʻaaogaina o auaunaga. e mulimuli ia latou faatonuga, ma na amata ona maua e tagata faatau taga palasitika i afifi. United by Blue e tatau ona faatoese ma faafaigaluega nisi tagata faigaluega e vaavaaia le faagasologa o felauaiga.
I le taimi nei, faatasi ai ma le tele o taga palasitika faʻaaogaina i totonu o le US, o auaunaga faʻaleagaina o loʻo faʻatautaia le toe faʻaaogaina i nofoaga autu o faʻamalieina o loʻo faʻaputuina taga palasitika seʻia latou maua se tasi e manaʻo e faʻatau.
O faleoloa a Patagonia lava ma paaga faʻatau oloa e ave ese oloa mai taga palasitika, faʻapipiʻi i totonu o atigipusa faʻasalalau, ma toe faʻafoʻi atu i le latou nofoaga autu o le tufatufaina atu i Nevada, lea e oomi ai i totonu o pusa paʻu fa futu ma lafo i The Trex, Nevada nofoaga. , lea e fa'aliliuina ai i latou e toe fa'aaogaina fa'ato'aga ma meaafale i fafo.(E foliga mai e na'o Trex le pisinisi a Amerika e mana'o moni lava i nei mea.)
Ae faapefea pe a e aveese le taga palasitika mai lau oka?” O le alu sa’o i le tagata faatau, o le lu’i lena,” o le tala lea a Foster.” O iina matou te le iloa tonu le mea na tupu.”
O le mea lelei, e aumai e tagata fa'atau ato fa'atau e-pisinisi fa'atasi ma a latou falaoa ma ato fa'atau i la latou faleoloa fa'atau, lea e masani ona i ai se nofoaga e aoina ai. masini a laau.
Fa'atauga fa'atau ma lavalava toe fa'aaogaina e pei o ThredUp, Mo Aso ma Fiafia Ever Borrowed fa'aoga ie toe fa'aaogaina afifi mai kamupani e pei o Returnity Innovations.Ae o le fa'auluina o tagata fa'atau e toe fa'afo'i fa'aaoga afifi gaogao mo le lafoa'i sa'o ua fa'amaonia e toetoe lava a le mafai.
Mo mafuaaga uma o loʻo taʻua i luga, ina ua filifili Hoffman i le fa tausaga talu ai e faʻatumauina lana aoina atoa, Davis, Mara Hoffman's VP o le faʻaauauina, na tilotilo i taga faʻafefete e faia mai mea faʻavae. O le luʻitau sili o le tele o pisinisi a Mara Hoffman o lo'o fa'atau atoa, ma o le au fa'atau pusa lapopo'a e filifili tele e uiga i le afifiina. Afai e le fetaui le fa'aputuina o oloa fa'ailoga ma tulafono tonu a le fa'atau oloa mo le fa'ailogaina ma le fa'avasegaina - lea e eseese mai le fa'atau oloa i le fa'atau oloa - o le a totogi e le fa'ailoga se totogi.
E ofo fua mai le ofisa o Mara Hoffman i se nofoaga fa'apalapala i le Aai o Niu Ioka ina ia mafai ona latou va'ai so'o se fa'afitauli mai le amataga.” A e fa'aogaina se ato fa'apalapala, e tatau fo'i ona e mafaufau i vaega uma o le ato: vaitusi – e tatau ona e lolomi se mea e laoa ai. lapataiga i gagana e tolu - e manaʻomia ni mea faʻapipiʻi poʻo se lipine.O le luʻitau o le suʻeina o kelu faʻafefe e valea!”Sa ia vaaia ni fasi pepa fualaau aina uma i luga o le palapala fou ma le matagofie i se nofoaga fai faapalaga a nuu.” Vaai faalemafaufau i se ituaiga lapoa o tuu i ai fasi pepa, ma ua tumu le palapala faapalaga i na fasi pepa.”
Mo le laina ofu aau a Mara Hoffman, na ia maua ai taga faapalaga sipa mai se kamupani Isaraelu e igoa o le TIPA. Ua faamaonia e le Composting Center e mafai moni lava ona faapala ia taga i tuafale, o lona uiga afai e te tuu i totonu o se faaputuga faapalaga, o le a faaitiitia i totonu. nai lo le 180 aso. Ae o le faʻatonuga maualalo na maualuga tele, o lea na ia imeli ai tagata uma i totonu o le pisinisi na ia iloa (e aofia ai aʻu) e fesili pe latou te iloa soʻo se ituaiga o le a fiafia e oka ma i latou. Faatasi ai ma le fesoasoani a le CFDA, a nai isi fa'ailoga ua fa'atasi i ato. Stella McCartney na fa'ailoa mai i le 2017 o le a latou sui fo'i i ato fa'apalapala a le TIPA.
O ato e tasi le tausaga e teu ai ma e faaluaina le taugata nai lo taga palasitika.” E leʻi avea le tau ma mea e taofia ai i matou.A matou faia lenei suiga [i le gafataulimaina], matou te iloa o le a lavea i matou, ”o le tala lea a Davis.
Afai e te fesili i tagata faʻatau, o le afa o le a taʻu atu ia te oe o le a sili atu le latou totogi mo oloa gafataulimaina, ma o le afa foi e taʻu atu ia te oe latou te siakiina le afifiina o oloa ae leʻi faʻatauina ina ia mautinoa o loʻo tuuto atu faʻailoga i le faʻatupuina o aʻafiaga lelei lautele ma le siosiomaga. e felafolafoa'i. I le suʻesuʻega faʻapipiʻi gafataulimaina e tasi na ou taʻua muamua, na fai mai le au tali e le mafai ona latou faʻauluina tagata faʻatau e totogi se tau mo le afifiina gafataulimaina.
O le 'au a Seed, o se kamupani fa'asaienisi microbiome e fa'atau atu le tu'ufa'atasiga o probiotics ma prebiotics, na fa'aaluina le tausaga e su'esu'e ai se ato gafatia e mafai ona lafo atu i tagata fa'atau i masina ta'itasi. o le susu e mafai ona faʻaleagaina, "na taʻu mai e le failautusi o Ara Katz ia te aʻu e ala i le imeli. Na latou faʻamautu i luga o se fale iila okesene faʻafefeteina ma susu puipuia taga mai Elevate, faia mai meaola faʻavae, i le Green Cell Foam's non-GMO American grown starch foam -meli faʻatumu.” Sa matou totogia se tau mo le afifiina, ae sa matou naunau e faia lena osigataulaga,” o lana tala lea. Na ia faʻamoemoe o le a faʻaaogaina e isi faʻailoga le afifiina na latou faʻamuamua. ma Madewell, ma ua latou faafesootaia Seed mo nisi faamatalaga.
E taula'i Patagonia i ato fa'aolaola po'o ato fa'apalapala, ae o lo latou fa'afitauli tele o le fa'aogaina lea e le au fa'atau ma tagata faigaluega i mea fa'apalapala palasitika i le toe fa'aaogaina masani. Fai mai Foster. Na ia faailoa mai o oloa afifiina o le “oxo” lea e fai mai e mafai ona faaleagaina e na o le malepe i ni vaega laiti ma laiti i le siosiomaga.
O lea na latou filifili ai e fa'aoga taga palasitika e fai mai mea toe fa'aaogaina.” O le auala e fa'aoga ai le matou faiga e tatau ona e su'e le fa'ailoga ma le barcode i totonu o le ato.O lea e tatau ai ona tatou galulue malosi e faʻamautinoa o se ato e 100% mea e mafai ona toe faʻaaogaina e manino."(O le tele o mea e mafai ona toe faʻaaogaina o le ato, o le tele foi lea o le susu o loʻo i ai. O le tele foi.) “Ua matou suʻeina ato uma ina ia mautinoa e leai ni mea faʻapitoa e ono faʻafefe ai le oloa pe masae."Fai mai a ia, e le maualuga tele le tau. Sa tatau ona latou fesili i a latou falegaosimea e 80+ - o ia mea uma e faia mo le tele o ituaiga - e oka nei taga palasitika faapitoa mo i latou.
Amata i le Spring 2019 collection, lea e taia ai faleoloa ma upega tafaʻilagi i le aso Fepuari 1, o ato palasitika uma o le a iai i le va o le 20% ma le 50% faʻamaonia mea e mafai ona toe faʻaaogaina e le au faʻatau.
O le mea e leaga ai, e le o se fofo lea mo kamupani taumafa. E faʻasaina e le FDA le faʻaogaina o pusa meaʻai palasitika ma mea e toe faʻaaogaina seʻi vagana ua iai se faʻatagaga faapitoa a kamupani.
O le pisinisi atoa o lavalava i fafo, o loʻo tautuaina tagata faʻatau o loʻo popole tele i otaota palasitika, ua faʻataʻitaʻiina i auala. E i ai taga vai solu, taga suka, toe faʻaaogaina ato mata, ma prAna e oʻo lava ina mafai ona felauaiga leai ni ato e ala i le taai i luga o ofu ma nonoa. faʻatasi ai ma le tape tape. E taua le matauina, peitaʻi, e leai se tasi o nei faʻataʻitaʻiga taʻitasi na faia e le tele o kamupani, o lea e leʻi maua ai se panacea.
O Linda Mai Phung o se tagata fa'atauva'a fa'atauva'a fa'atauva'a fa'aFalani-Vietimi ma se malamalamaga tulaga ese i lu'itau uma o lo'o iai i le afifiina o le si'osi'omaga. Na ia fa'atūina fa'atasi le fa'ailoga fa'atauva'a/fa'ailoga uila Super Vision ma o lo'o i le fogafale i luga mai se tama'i fale gaosi denim ethical i Ho. O le Aai o Chi Minh e taʻua o le Evolution3 o loʻo umia e lona faʻavaeina o Marian von Rappard o loʻo galue i le ofisa. O le 'au i le Evolution3 o loʻo galue foi o se tagata vaeluaga mo faʻatauga tele-maketi o loʻo vaʻavaʻai e tuʻuina atu poloaiga i le fale gaosi Ho Chi Minh. i le faagasologa atoa mai le amataga e oo i le faaiuga.
E matua naunau lava o ia i le afifiina gafataulimaina na ia okaina 10,000 (maualalo) ato felauaiga biodegradable faia mai le masoa tapioka mai le kamupani Vietnamese Wave.Von Rappard talanoa i le tele-maketi ituaiga sa galulue faatasi Evolution3 e taumafai ma faatalitonu i latou e galulue faatasi ma i latou, ae na latou teena.O taga manioka e 11 sene i le taga, pe a faatusatusa i le na o le sene mo taga iila masani.
"O ituaiga tetele e taʻu mai ia i matou ... latou te matua manaʻomia lava [toso ese] lipine," o le tala lea a Phung. E manino lava, o le laasaga faaopoopo o le gaugau o le ato ma toso le mea faʻapipiʻi olaola mai se fasipepa ma tuʻu i luga e tapuni ai le ato o se le tele o le taimi e te talanoa ai e uiga i le faitau afe o fasipepa. Ma e leʻi faʻamaufaʻailogaina atoa le ato, ina ia mafai ona oʻo i totonu le susu. .
Na iloa e Phung o le a le uma lava le 10,000 Wave taga na latou okaina—e tolu tausaga e teu ai.” Na matou fesili pe mafai faapefea ona matou umi,” o lana tala lea. .'”
E faitau miliona tagata e liliu atu i le Vox e saili po o le a le mea o loʻo tupu i talafou.O la matou misiona e leʻi sili atu ona taua: faʻamalosia e ala i le malamalama.O sao tau tupe mai a matou au faitau o se vaega taua o le lagolagoina o a matou galuega faʻamalosia punaoa ma fesoasoani ia i matou e faʻasaʻoloto auaunaga talafou mo tagata uma. Fa'amolemole mafaufau e fai sou sao ile Vox ile aso nei.


Taimi meli: Apr-29-2022