Tala Fou ma Tusitala

Tu'u pea lau fa'amatalaga i lo matou alualu i luma

Digital Interlining: Le Layer Natia o le 3D Digital Fashion Design

Ulufale i lau imeli e faʻaauau ai le tafaoga ma nusipepa, valaaulia o mea na tupu ma faʻalauiloa e ala i le imeli a Vogue Business.
A faʻailoga faʻailoga ma faʻataʻitaʻiga numera, o le sini o le ausia lea o se foliga moni.Ae ui i lea, mo le tele o lavalava, o le foliga moni e sau i lalo i se mea e le o vaʻaia: o le interlining.
O le tua po'o le tua o se mea lilo i le tele o ofu e maua ai se foliga patino. I ofu, e mafai ona fa'alava. faauluuluga o le 3D design team i Clo, ose lalolagi e tuuina atu polokalame 3D design tools.” Aemaise lava mo le tele o ofu 'ofu, e matua mata'utia.E faia ai se lalolagi o eseesega.”
O lo'o fa'apipi'iina e le au fa'atau oloa, fa'apolokalame fa'akomepiuta 3D, ma fale fa'ailoga o lo'o fa'aigoaina faletusi ie, mea fa'apitoa e aofia ai sipi, ma o lo'o faia nei elemene fa'aopoopo e pei o feso'ota'iga numera. mea, e pei o le malo ma le mamafa, lea e mafai ai e 3D lavalava ona ausia se foliga moni.O le muamua e ofoina interlinings numera o le kamupani Farani Chargeurs PCC Fashion Technologies, o ana tagata faʻatau e aofia ai Chanel, Dior, Balenciaga ma Gucci.Ua galulue ma Clo. talu mai le tautoulu talu ai e fa'akomepiuta ai le silia ma le 300 oloa, e ta'itasi i se lanu eseese ma fa'ata'ita'iga. O nei aseta na fa'aavanoaina i le Clo's Asset Market i lenei masina.
O Hugo Boss o le tagata muamua lea e faʻaaogaina. Sebastian Berg, ulu o numera numera (faʻagaioiga) i Hugo Boss, fai mai o le i ai o se faʻataʻitaʻiga saʻo 3D o soʻo se sitaili avanoa o se "lelei faʻatauvaʻa", aemaise lava i le oʻo mai o mea faʻapitoa ma mea faʻapipiʻi. sili atu i le 50 pasene o Hugo Boss' aoina ua fatuina numera, o loʻo galulue malosi le kamupani faʻatasi ma tagata faʻapipiʻi tipi ma ie i le lalolagi atoa, e aofia ai Chargeurs, ma o loʻo galue e tuʻuina atu vaega faʻapitoa a le ofusa e fatu ai masaga numera saʻo, o lana tala lea..Hugo Boss e vaʻai i le 3D o se "gagana fou" e manaʻomia e tagata uma e aofia ai i le mamanu ma le atinaʻe le mafai ona tautala.
O le pule sili o le maketi o Chargeurs, Christy Raedeke, e faʻatusaina le faʻaogaina i le auivi o se ofusa, ma matauina o le faʻaitiitia o faʻataʻitaʻiga faaletino mai le fa pe lima i le tasi pe lua i le tele o SKUs ma le tele o vaitau o le a faʻaitiitia ai le aofaʻi o laei faʻagesegese e gaosia.
O le fa'aliliuga 3D e atagia ai le taimi na fa'aopoopoina ai le feso'ota'iga numera (taumatau), fa'atagaina mo se fa'ata'ita'iga sili atu ona moni.
Fa'ailoga fa'ailoga ma fa'apotopotoga fa'apitoa e pei o le VF Corp, PVH, Farfetch, Gucci ma Dior o lo'o i ai uma i la'asaga eseese o le fa'aaogaina o le 3D design. O fa'aliliuga 3D o le a le sa'o se'i vagana ua toe fa'afouina elemene fa'aletino uma i le faagasologa o le mamanu numera, ma o le interlining o se tasi o le elemene mulimuli e fa'atekonolosi. Ina ia fa'atalanoaina lenei mea, o lo'o fa'aigoaina e le au fa'atau oloa a latou fa'amaumauga o oloa ma faipa'aga ma kamupani fa'atekonolosi ma tagata fa'atau polokalame 3D.
O le faʻamanuiaga mo le au faʻatau oloa e pei o Chargeurs o le a mafai ai ona latou faʻaauau pea ona faʻaogaina a latou oloa i le mamanu ma le gaosiga faʻaletino aʻo alu faʻailoga numera. O le ofisa o fuafuaga i Chargeurs, fai mai o le interlining numera na vave faʻaleleia le saʻo o faʻamatalaga numera, o lona uiga e itiiti ni faʻataʻitaʻiga faaletino e manaʻomia. i le taimi lava lena e mafai ona faʻaitiitia le tau o le mamanu o lavalava, faʻafaigofie le faagasologa ma fesoasoani i mea faʻaletino e latalata atili i faʻamoemoega.
I le taimi ua tuanaʻi, ina ia ausia se fausaga faʻapitoa o mamanu numera, e filifilia e Houston se mea e pei o le "paʻu paʻu atoa" ona suʻiina ai lea o le ie i luga. "O tagata mamanu uma e faʻaaogaina Clo e tauivi ma lenei mea.E mafai ona e fa'asa'o ma le lima [le ie] ma fa'aopoopo numera, ae e faigata ona fa'atutusa numera e fetaui ma le oloa moni,” o lana tala lea.” E i ai se avanoa o lo'o misi i i.O le i ai o se feso'ota'iga sa'o, pei o le ola, o lona uiga e le toe tau mateina e tagata mamanu, o lana tala lea.
O le atinaʻeina o sea oloa sa "taua ia i matou," o le tala lea a Petit. "O tagata mamanu i aso nei o loʻo faʻaogaina meafaigaluega mamanu 3D e faʻataʻitaʻiina ma faʻataʻitaʻiina ofu, ae leai se tasi oi latou e aofia ai le interlining.Ae i le olaga moni, afai e manaʻo se mamanu e ausia se foliga patino, latou te manaʻomia le tuʻuina o le interlining i se nofoaga faʻapitoa.
Avery Dennison RBIS fa'akomepiuta igoa fa'atasi ma Browzwear, fesoasoani i fa'ailoga e va'ava'ai pe fa'apefea ona latou foliga mulimuli;o le sini o le faʻaumatia o meafaitino, faʻaititia le carbon emissions ma faʻavave taimi-i-maketi.
Ina ia fatuina ni numera numera o ana oloa, Chargerurs faipaaga ma Clo, lea o loʻo faʻaaogaina e ituaiga e pei o Louis Vuitton, Emilio Pucci ma Theory.Chargeurs na amata i oloa sili ona lauiloa ma faʻalauteleina i isi mea i totonu o le catalog.Now, soo se tagata faʻatau ma Clo software e mafai ona fa'aogaina oloa a le Chargeurs ia latou mamanu.I Iuni, Avery Dennison Retail Branding and Information Solutions, lea e tu'uina atu ai igoa ma pine, fa'atasi ma Clo's tauva Browzwear ina ia mafai ai e le au fa'atauta'i lavalava ona va'ai muai fa'ailoga ma filifiliga meafaitino i le faagasologa o le mamanu 3D. Oloa. e mafai nei e tagata mamanu ona vaai faalemafaufau i le 3D e aofia ai le vevela, faʻamaufaʻailogaina, faʻailoga suʻisuʻi ma pine tautau.
“E pei ona fa'aalia mai i ata fa'akomepiuta, o potu fa'aaliga e leai ni fa'asoa ma fa'asalalauga fa'atatau i le AR ua sili atu ona ta'uta'ua, o le mana'oga mo oloa fa'akomepiuta fa'aola e maualuga i taimi uma.O elemene fa'ailoga fa'akomepiuta fa'aola ma teuteuga o le ki lea e fa'asalaina ai le ala mo mamanu atoatoa.Auala e faatelevave ai le gaosiga ma le taimi-i-maketi i auala e leʻi mafaufauina e le alamanuia i tausaga ua mavae, "o le tala lea a Brian Cheng, faatonu o suiga numera i Avery Dennison.
I le fa'aogaina o feso'ota'iga fa'akomepiuta i Clo, e mafai e tagata mamanu ona va'ava'ai pe fa'afefea ona fegalegaleai fa'atasiga eseese o Chargeurs ma le ie e a'afia ai ie.
Fai mai Clo's Taylor o oloa masani e pei o YKK zippers ua uma ona maua i le tele o mea i totonu o le faletusi aseta, ma afai o se ituaiga e fatuina se galuega faʻapitoa poʻo niche hardware, o le a sili atu ona faigofie le numera nai lo interlining.Designers na o le taumafai e fatu se foliga saʻo. e aunoa ma le mafaufau i le tele o mea fa'aopoopo e pei o le ma'a'a, po'o le fa'afefea o le mea e fa'aalia i ie eseese, pe pa'u po'o silika." O le fuse ma le interlining o le ivi pito i tua o le ie, ma e eseese a latou su'ega faaletino. ,” o lana tala lea. Ae ui i lea, na ia faaopoopo mai, o faamau numera ma zippers o loo tauaveina pea se mamafa faaletino.
O le tele o kamupani sapalai meafaigaluega ua uma ona iai faila 3D mo mea ona e manaʻomia e fai ai faufale gaosi oloa mo le gaosiga, o le tala lea a Martina Ponzoni, le faʻatonu o le 3D design ma le faʻavaeina o le 3D Robe, o se kamupani 3D e faʻavasega oloa mo faʻailoga.Design agency.O nisi, pei o le YKK, o lo'o avanoa i le 3D mo le leai o se totogi. O isi e mumusu e tu'uina atu faila 3D ona o le fefe ne'i aumai e fa'ailoga i fale taugofie, o lana tala lea. ofisa 3D i totonu o le fale e faʻaaogaina mo faʻataʻitaʻiga numera.E tele auala e aloese ai mai lenei galuega faalua, "o le tala lea a Ponzoni. .”
"E mafai ona faia pe talepeina lau faʻaliliuga," o le tala lea a Natalie Johnson, le faʻavae ma le Pule Sili o le 3D Robe, o se faʻauʻu talu ai nei o le Fashion Technology Lab i Niu Ioka. Na faipaʻaga le kamupani ma Farfetch e numera 14 suʻega mo lona ComplexLand look.There. o se va a'oa'oga i le vaetamaina o ituaiga, na ia fai mai ai.” Ou te matua ofo lava i le toalaiti o ituaiga e taliaina ma faʻaaogaina lenei faiga i le mamanu, ae o se tomai e matua ese lava.E tatau i tagata mamanu uma ona manaʻo i se paaga faʻataʻitaʻiga solitulafono 3D e mafai ona aumaia nei mamanu i le ola ... O se auala sili atu ona lelei e fai ai mea."
O le faʻaleleia atili o nei vaega o loʻo manatu maualalo pea, na faʻaopoopo mai ai Ponzoni: "Tekinolosi pei o lenei o le a le faʻafefeteina e pei o NFTs - ae o le a avea ma se suiga o taaloga mo le alamanuia."
Ulufale i lau imeli e faʻaauau ai le tafaoga ma nusipepa, valaaulia o mea na tupu ma faʻalauiloa e ala i le imeli a Vogue Business.


Taimi meli: Mati-21-2022