Tala Fou ma Tusitala

Tu'u pea lau fa'amatalaga i lo matou alualu i luma

Anarchy ma le $$$ i le maketi o lavalava punk retro

E le talitonu lava Sid Vicious i le taua tele o ona ofu tuai ma o le a faia e le au faafoliga ni taumafaiga tele e faafoliga ai.
E leʻi leva atu, na maua ai e le tusitala o aganuu pop a Lonetona Paul Gorman, le tusitala o The Life and Times of Malcolm McLaren: A Biography, ma le Rock Fashion auctioneer Paul Gorman se fasi pepa a Marr.Mitiafu na saunia e Malcolm McLaren. Vivienne Westwood's Seditionaries igoa, circa 1977, mo le iloiloga.
E faia mai le muslin ma fa'aalia ai se ata vave iloagofie e le tusiata o Jamie Reid mo lima o le Sex Pistols '"Anarchy in the UK" single.
Afai e moni, o le a maua ai se tau matagofie i le fa'atautu'i. I se fa'atautu'i a Bonhams ia Me, o se ofutino parachute 1977 Mr. McLaren ma Ms. Westwood na fa'atau atu i le $6,660, fa'atasi ai ma se ofu mohair e seasea ona lanu uliuli ma mumu na su'iina i se ulupo'o ma. ivi kolosi ma le “Sex Pistols” No Future “Lyrics” faatau atu mo le $8,896.
Ae ui i lea, e leʻi talitonu Mr Gorman o le ofutino sa ia iloiloina o le mea lea na fai mai ai le pule.
“Ua le toe aoga tagata Mosalemi i nisi o nofoaga,” o le tala lea a Mr. Gorman.” Ae i se isi mea, sa fou lava le ie.O le vaitusi e le'o lelei mai le 1970 ma e le'i sosolo i totonu o le ie.”Ina ua fesiligia e uiga i le mea na tupu mai ai, na aveese e le tagata faatau le fasi pepa mai le fale faʻatau ma fai mai na faʻatau atu faʻatasi.
Faʻafeiloaʻi i le lalolagi uiga ese ma le faʻaogaina o punk pepelo. I luga o le 30 tausaga ua tuanaʻi, faafoliga o loʻo faia i lima ma uluaʻi mamanu e aofia ai S-ma-M ma ata palapala, tipi fou ma fusi, mamanu faʻasili a le militeri, tweeds ma latex - Sid Vicious ma ana tupulaga i Anarchy O le a le mea na taʻutaʻua i le vaitau o talitonuga - ua avea ma pisinisi tuputupu aʻe.
“Ou te mauaina ni imeli i masina uma e fesili ai pe moni se mea,” o le tala lea a Steven Philip, o se tagata e teu faamaumauga, aoina ma faufautua. "Ou te le auai.O lo'o fa'atau e tagata le auro a vale.E i ai lava le 500 fa'asese mo le mea moni."
Mo le afa seneturi, na tatalaina ai e Mr McLaren ma Ms Westwood le latou faleoloa faʻatau, Let It Rock, i le 430 King's Road, Lonetona. le vaaiga punk.
I le 10 tausaga na sosoo ai, na suia ai le faleoloa i le Sex and Seditionaries, ma faʻaalia ai se foliga ma le leo na i ai ni aafiaga mamao ma o lea na mafai ai ona aoina mai.” O mea taʻitasi e tau le maua ona o le tele o mea,” o le tala lea a Alexander Fury, tusitala. o le "Vivienne Westwood Catwalk." "O latou taimi gaosiga e pupuu, o lavalava e taugata, ma e masani ona faʻatau e tagata ma ofuina seia oʻo ina malepelepe."
O le faatonu faatufugaga a Dior ma Fendi, o Kim Jones, e tele naua uluai galuega ma e talitonu o "Westwood ma McLaren na fatuina le mamanu mo lavalava faaonaponei.O i latou o ni tagata vaai,” o lana tala lea.
O le tele o falemataaga latou te aoina foi nei mea.Michael Costiff, socialite, interior designer and curator of the World Archives for Dover Street Market Stores, sa avea muamua ma tagata faatau a Mr. McLaren ma Ms. Westwood. O ofu e 178 na ia tuufaatasia ma lona faletua, o Gerlinde, o lo'o i ai nei i le aoina o le Victoria ma Albert Museum, lea na fa'atauina le aoina a Mr Costiff i le 2002 mo le £42,500 mai le National Art Collection Fund.
O le tau o le vintage McLaren ma Westwood ua avea ai i latou ma taulaiga mo tagata faomea faomea.I le tulaga sili ona manino, o loʻo maua faʻataʻitaʻiga i luga o le initaneti ma faʻatau saʻo ma taugofie, e aunoa ma se faʻasesega - naʻo se ata masani i luga o se mitiafu faigofie.
"O lenei vaega e sau mai se talaaga i le lalolagi o faatufugaga," o le tala lea a Paul Stolper, o se tagata faʻataʻitaʻi i Lonetona, o lona aofaʻiga tele o uluaʻi galuega punk o loʻo i ai nei i le Metropolitan Museum of Art. Guevara po'o Marilyn, e i'u ina fa'asalalauina e ala i la tatou aganu'u.Sex Pistols o loʻo faʻamatalaina se vaitau, o lea o loʻo faʻaalia pea ata."
O lo'o i ai fo'i fa'ailoga sili ona iloagofie, e pei o le mitiafu taugofie Fruit of the Loom o lo'o fa'aalia ai le Mickey Mouse fa'asatauroina, po'o le $190 "SEX original" fa'apolopolo fa'apolopolo mai le A Store Robot i Tokyo e faigofie ona iloa e le o se mea muamua, Ona o le ie fou ma le mea moni o lenei sitaili e leʻi faia moni lava i le 1970. O le maketi Iapani ua lolovaia i fakes.
I le tausaga na teʻa nei, na maua ai e Mr Gorman se ofu e taʻua o le "Vintage Seditionaries Vivienne Westwood 'Charlie Brown' White T-Shirt" i luga o le eBay i Peretania, lea na ia faʻatauina o se suʻesuʻega mo le £ 100 (tusa ma le $139) .
“O se faataitaiga manaia o le faafoliga,” o lana tala lea.” E lei i ai lava.Ae o le fa'aopoopoina o le fa'aupuga o le 'Fa'aumatiaga' ma le osofa'iga o le taumafai e fa'aoga le tagata ta'aloga e sili ona fiafia i ai o lo'o fa'aalia i se faiga fa'afeagai ma aganu'u na ta'ita'ia ai le auala a McLaren ma Westwood.Ou te faaaogaina le tagata tomai faapitoa Ua faamaonia e le au lomitusi o vaitusi e faaonaponei, e pei foi o le su'iina o mitiafu.”
O le faletua o Mr McLaren, Young Kim, sa galue malosi i le tele o tausaga e faasaoina lona talatuu ma lona talatuu. sa pepelo i latou.O ofu muamua sa laiti.Na faia e Malcolm ia fetaui ma ia ma Vivienne.O le tele o lavalava i le Met e tetele ma fetaui ma le muai punks o aso nei.
O loʻo i ai isi faʻailoga. "E iai a latou ofuvae tweed ma paʻu, e seasea ma moni," o le tala lea a Ms King.O le su'iina o le pito i luga o le fusi, ae le o totonu, e pei ona faia i luga o se ofusa lelei.Ma o le D-mama e matua fou lava."
O le galuega i le Met's 2013 "Punk: From Chaos to Haute Couture" na faʻaalia ai se faʻaaliga ina ua maeʻa faʻamatalaga lautele a Ms. King ma Mr. Gorman e uiga i tuʻuaʻiga pepelo ma le tele o faʻaaliga le tutusa.
Ae o loʻo i ai fesili e uiga i le galuega na ulufale atu i le falemataʻaga i le valu tausaga talu ai. O faʻataʻitaʻiga e aofia ai le suti nofo pologa na faʻaalia iloga i le 2006 "Anglomania" faʻaaliga, faʻatatau i le faʻatau oloa tuai i Lonetona Simon Easton, ma le vintage Westwood ma McLaren kamupani lisi Punk Pistol Collection, lea na tuʻuina atu ai le au tusitala ma tagata fai ata tifaga, ma le 2003, Iraqi Mr. Stone ma lana paaga pisinisi, Gerald Bowey, na faʻatuina le falemataaga i luga o le initaneti.
"I le 2015, e lua vaega McLaren-Westwood i la matou aoina na faʻamoemoe e pepelo," o le tala lea a Andrew Bolton, pule sili i le Metropolitan Costume Institute." Na toe faʻafoʻi mai galuega.O loʻo faʻaauau pea a matou suʻesuʻega i lenei vaega."
Na auina atu e Mr Gorman ia Bolton ni nai imeli na ia taʻua ai o isi galuega i le faasologa o loʻo i ai faʻafitauli, ae na fai mai Mr Gorman e leʻi toe tali atu Mr Bolton ia te ia. Na taʻua e le failauga o le Costume Institute, o fasi pepa na asiasia e le au atamamai e sili atu ma le tasi. Na musu Bolton e tuʻuina atu soʻo se faʻamatalaga faaopoopo mo lenei tusiga.
O Mr Easton, o le na te le faia se faamatalaga mo lenei tusiga, na fai mai e ala i le imeli e faapea o Mr Bowie o loo saunoa mo ia, ae o lona igoa e le mafaagaloina i le tala pepelo punk. e manatu le to'atele o se punaoa fa'amaumauga fa'atuatuaina mo ulua'i mamanu McLaren ma Westwood.
Ae ui i lea, fai mai Mr Bowie e ui lava i a latou taumafaiga sili e faʻamaonia le aoina, "o le faʻalavelave faʻafuaseʻi na faʻavaeina muamua ai lavalava, gaosia ma mulimuli ane toe gaosia na faʻalavelave ai.I aso nei, e oo lava i lisi o lisi o faʻatautuʻi, lisiti ma i nisi tulaga mai le tusipasi a Westwood, o nei lavalava o loʻo finau pea."
I le aso 9 o Setema, 2008, na logo muamua ai Mr. McLaren i le fua o le taufaasese o loo siomia ai o ia ma Ms. Westwood e ala i se imeli e le faailoaina e Mr. Gorman mo lenei tusiga ma faamaonia e Ms. Kim.
“Cheaters wake up to fakes!” reads the subject line, and the sender is only identified as “Minnie Minx” from deadsexpistol@googlemail.com.A number of people from the London fashion industry have been accused of conspiracy in the email, which also refers to a 2008 court case involving Scotland Yard.
"Ina ua maeʻa lipoti, na osofaʻia e leoleo fale i Croydon ma Eastbourne, lea na latou maua ai lisi o igoa faʻalavelave," o le tala lea a le imeli.Susu maia Mr Grant Howard ma Mr Lee Parker.”
Grant Champkins-Howard, lea ua avea nei ma DJ i lalo o le igoa Grant Dale, ma Lee Parker, o se palama, na faamasinoina i le Kingston Crown Court ia Iuni 2010, o le tala lea a Faamasino Susan Matthews.O i latou o "tagata pepelo tuai". O a latou meatotino na osofaʻia moni lava i le 2008 e le Metropolitan Arts and Antiquities Fraud Squad ma faoa ai se uta o faʻamatalaga pepelo McLaren ma Westwood ma mea faʻapitoa, faʻapea foʻi ma le 120 faʻailoga a Banksy lomitusi.
Na maua mulimuli ane i la’ua e to’alua i le moliaga o le faaseseina o le galuega a Banksy.O McLaren, na o le pau lea o le tagata na faia le uluai ofu o le Sex and Seditionaries e naunau e molimau, na talosagaina e suʻesuʻe mea na puʻeina ma faasino i faʻamatalaga e faʻamaonia ai lavalava: sese le lapoʻa o mataʻitusi stencil, le fetaui o ie, faʻaogaina le YKK nai lo le uila faʻailoga. , fa'atusa fa'atusa le sa'o ma lanu pa'epa'e tuai.
“Sa ita tele o ia,” o le tala lea a Ms King.” Sa ia lagona le malosi e uiga i le puipuia ma le puipuia o lana galuega.Sa tautele ia te ia.”Ina ua malepe le faiga faapaaga i le va o Mr McLaren ma Ms Westwood i le 1984, sa i ai se tulaga maualuga maualuga i le va o le lua.
O le susuga ia Howard ma Parker sa tuuina atu i ai se faasalaga faanofovaavaaia i le mataupu a Banks, ae na soloia le mataupu o laei pepelo ina ua maliu McLaren i le tausaga e 2010, ona sa avea o ia ma molimau autu mo le itu a leoleo i le faamasinoga.
Ae ui i lea, e foliga mai o le aiga o Ms Westwood atonu na faia ma le le iloa pe faʻamalosia le pisinisi punk pepelo.” Na ou faia ni lomiga faʻatapulaʻa o nisi o mamanu muamua e maua ai tupe e faʻalauiloa ai le Agent Provocateur,” o le tala lea a Joe Corré, le atalii o Mr. McLaren ma Ms. . Westwood, o le na tatalaina lona lava ofuvae i le 1994 pisinisi.
“Na matou toe faia le mitiafu ponaivi moa ma le mitiafu 'Venus',” o le tala lea a Mr. Corré. .”A'o le'i o'o mai nei fa'amatalaga au'ili'ili ma taugata, o le toe gaosia o galuega sa fa'atapula'aina ile silkscreens manino i luga ole mitiafu si'isi'i Lolomiina, e televave le gaosiga, ma e taugofie le tau.
Fai mai Mr. Corré Vivienne Westwood laiseneina le toe gaosia.Na ita McLaren. I se imeli i le aso 14 Oketopa 2008 i se vaega e aofia ai ma le tusitala o Steven Daly, na tusia ai e Mr McLaren: “O ai na faatagaina i latou e faia lenei mea?Sa ou fai atu ia Joe e tu vave ma tusi atu ia te ia .Ua ou ita.”
O Mr. Corré, o lē na avea talu ai nei ma faatonu o le Vivienne Foundation, “ua ia faaaogāina le puletaofia o lana galuega i se auala alofa e saili ai tupe mo mafuaaga eseese.”Na ia fai mai o le a ia suʻesuʻeina pe faʻafefea ona "faʻamutaina" faiga faʻaʻoleʻole. O loʻo faʻaauau pea ona finau Ms King mo le talatuu a Mr McLaren ma talitonu o ia o loʻo tafiesea pea mai lona lava talafaasolopito.
O loo faaauau pea ona faatau atu e le alii o Easton ma Mr. Bowey le galuega a Ms. Westwood ma Mr. McLaren e ala i le faleoloa o le Etsy SeditionariesInTheUK, o le tele o ia pisinisi o loo i ai se tusi faamaonia mai le Vivienne Westwood Company, sa sainia, mamanuina ma teuina e Murray Blewett. O nei mea e aofia ai ofutino mitiafu ma Peter Pan kola ma silika feliua'i Karl Marx patches, ma Levi's-faaosofia i le cotton-rubi peleue.
O le initaneti e le malosi tele e pei o le tele o fale fa'atautu'i, ma latou te le faia ni fa'amatalaga mo lenei tusiga, ae fai mai latou te fai na'o galuega e leai ni pulufana, o ata o lē e ona na ofuina ofu i le 1970s.
"E taua le malamalama o le tele o tagata ua afaina i le faafoliga o ni tagata naunau e afaina," o le tala lea a Mr Gorman.O le uiga lena o tifiga, a ea?E fa’aoso uma lava e le mana’o.”


Taimi meli: Apr-09-2022