Tala Fou ma Tusitala

Tu'u pea lau fa'amatalaga i lo matou alualu i luma

Ose Taiala i le Fa'atauina o La'ei Tumama ma Amiotonu

O lea e te manaʻo e faʻatau se mea fou, ae e te le manaʻo e saofagā i faʻamatalaga mataʻutia e te mauaina pe a Googling "aʻafiaga o le siʻosiʻomaga o teuga." O le a lau mea e fai
Afai e te fiafia i le faʻaauau, atonu na e faʻalogo i se faʻamatalaga o lenei faʻamatalaga: "O le ___ sili ona gafatia o mea ua uma ona e maua."E moni, ae le o taimi uma e faʻaaogaina, aemaise lava pe a faʻaleleia Laʻei: Sitaili, e faʻapea foʻi mea tau tupe, ma e te manaʻo e faʻaauau pea ma maua se mea fou iila. fa'ailoga e 10 pasene o le kaponi carbon dioxide i le lalolagi atoa ma le tasi vaelima o le gaosiga o palasitika fa'aletausaga.
O le isi mea e sili ona lelei e uiga i le ofuina o lavalava ua uma ona e umia o le mea lea e taʻua e le fale gaosi oloa o le "mafaufau lelei." E masani ona matou faʻafesoʻotaʻi le tau maualuga ma le tulaga maualuga, ae e le o le tulaga lena.
O le fa'atau oloa o Amanda Lee McCarty, o le na te talimalo i le Clotheshorse podcast, sa galue o se tagata fa'atau mo le silia ma le 15 tausaga, o le tele lava i le pisinisi fa'anatinati saosaoa-na te nofoia le mea na ia ta'ua o le "fast fashion" a le alamanuia o le nofoa pito i luma. na mana'omia e le au fa'atau ni fa'aitiitiga, ma afai e le ofoina atu e le au fa'atau oloa masani, na faia e le Forever21, o lana tala lea.
O le fofo, o le tala lea a McCarty, o le tau maualuga lea o oloa ona fuafua lea e faatau atu le tele o na mea i se tau maualalo - o lona uiga o tau o gaosiga o loʻo faʻaitiitia ma maualalo. avea ma tulaga maualalo.”
Fai mai McCarty o le faatosinaga ua sosolo i totonu o le alamanuia, e oo lava i le oʻo atu i faʻailoga taugata. sustainable brands sizing.So, o le a le mea e tatau ona tatou sailia? E leai se tali sa'o se tasi, ae o loʻo i ai le miliona auala e sili atu ai.
Filifili alava faanatura—ie ie, ie lino, siliki, fulufulu mamoe, hemp, ma isi—e sili ona umi i lou ofu. aua o nei ie foi e sili ona umi le taimi i le va o le fufuluina, lea e fesoasoani e tausia i latou i tulaga lelei.O ie masani e biodegradable ma toe faʻaaogaina pe a ofuina. tausaga.)
O Erin Beatty, o le na faavaeina le Rentrayage, na ia fai mai e fiafia o ia e suʻe hemp ma jute ona o fualaʻau faʻafouina.
Mo Rebecca Burgess, o le na faavaeina ma le faatonu o le Fibershed nonprofit ma le tusitala o le Fibershed: A Movement for Farmers, Fashion Activists, and Manufacturers for the New Textile Economy, e uiga i le saili e lagolago nuu faifaatoaga i le lotoifale, aemaise lava US-made ie. "O loʻo ou suʻeina le 100 pasene o fulufulu poʻo le 100 pasene o cotton ma oloa e mafai ona suʻeina," o lana tala lea.Ou te fautua mo soʻo se alava masani e faʻapitoa i le bioregion.
O loʻo i ai foi se vasega o filo e le palasitika ae e le o se mea faʻalenatura atoa. O le Viscose o se alava e maua mai le pulupulu laupapa lea na togafitia faʻamaʻi i le sodium hydroxide ma carbon disulfide. E i ai nisi faʻafitauli i le viscose: E tusa ai ma le Good on You , o le faagasologa o le gaosia o le viscose e faʻaleagaina ma faʻaleagaina ai le siosiomaga, ma o le gaosiga o le viscose o se mafuaʻaga lea o le faʻaleagaina o le vaomatua.
Talu ai nei, na fa'alauiloa ai le Eco Vero - o se alava viscose e fa'aogaina ai le fa'aogaina o le si'osi'omaga ma itiiti le a'afiaga o le gaosiga - o lea o lo'o faia ai nisi o laasaga e fa'aleleia atili ai le kaponi o lenei fibre semi-synthetic.
Va'ai mo ie-eco-fabrics: O auiliiliga o mea e gaosia ai alava - e itiiti ma itiiti ni auala gafataulimaina e gaosia ai alava faalenatura e pei o le cotton ma le silika, e pei o fibre semi-synthetic biodegradable. , ae e mafai ona e suʻeina le siliki Ahimsa e faʻasaoina ai anufe. E mafai ona e vaʻavaʻai i faʻamaoniga mo faiga faʻapitoa ma le gafataulimaina. , o lo'o faia ni suiga fou i ie palasitika;mo se faʻataʻitaʻiga, "vegan paʻu" na talafaasolopito na faia mai palasitika suauʻu mama, ae o mea fou e pei o mushroom paʻu ma pineapple paʻu faaalia folafolaga sili.
Google o lau uo: E le o fa'ailoga uma e tu'uina atu fa'amatalaga i le auala e gaosia ai le ie, ae o tagata gaosi lavalava uma e mana'omia le fa'aofiina o se fa'ailoga i totonu e malepe ai le alava o le ofusa i le pasene. mai le tele o fa'ailoga – ae maise lava fa'ailoga fa'atauva'a - fa'ata'atia ma le loto i ai a latou fa'ailoga. E tele igoa e alu ai palasitika, o lea e sili ai le google upu e te le iloa.
Afai tatou te suia o tatou mafaufau ma vaʻavaʻai i le faʻatauina o se pea jeans o se tautinoga umi tausaga poʻo se tupe faʻaalu aoga, nai lo se manaʻoga, o le a sili atu ona tatou tausia mea tatou te faʻatau ma ofuina mea tatou te maua. , fai mai Caric, na te faʻamuamua lavalava e fiafia ai o ia - e aofia ai ma faiga masani. o le fiafia i lavalava.O se mea matou te faia i aso uma ma e tatau ona lagona le fiafia.”
E ioe Beatty o ofu e te ofuina e tasi pe faalua o le faafitauli lea: "O le mea moni e uiga i, o a na vaega o le a faʻamatalaina ai ou foliga i taimi uma?"O se vaega o lena mea o le mafaufau i le tausiga o se fasi lavalava ae e te le'i faatauina;mo se fa'ata'ita'iga, pe na'o le fa'amamago e mafai ona fa'amama? Afai e leai ni fa'amama fa'amamago fa'alelei i lou eria, atonu e le talafeagai le fa'atauina o lenei oloa.
Mo McCarty, nai lo le faʻatau i luga o le manaʻo, sa ia faʻaaluina le taimi e mafaufau ai pe faʻafefea ma poʻo fea e ofi ai le fasi mea i totonu o lona laʻei." E te ofo i le tele o lavalava leaga ma le le gafatia e mafai ona aveese vave mai lou olaga e le taʻaloga. ”
I le faaiuga o le "Eaarth" a Bill McKibben, o se tasi o tusi sili ona lelei na ou faitau i ai e uiga i le faʻafitauli o le tau, na ia faʻamutaina ai, o le mea moni, o lo tatou lumanaʻi O le lumanaʻi o le toe foʻi atu lea i se faʻataʻitaʻiga sili atu ona faʻaogaina, laʻititi laʻititi o le tamaoaiga.Burgess ioe: o le tumau i le lotoifale o le ki lea i faatauga gafataulimaina.” Ou te manaʻo e lagolagoina aʻu lava faʻatoʻaga ma lafumanu aua ou te manaʻo e vaʻai latou faʻaitiitia lo latou faʻalagolago i le tamaoaiga o loʻo auina atu i fafo," o lana tala lea. lo'u siosiomaga fa'apitonu'u e ala i a'u filifiliga fa'atau.”
Abrima Erwiah - polofesa, sustainable fashion expert and co-founder of Studio 189 - e faia se faiga fa'apena. A'o ia fa'atau mai fa'atauga gafataulimaina tetele e pei o Eileen Fisher, Brother Vellies ma Mara Hoffman, na te taumafai e su'e pisinisi laiti i le itu i matu o Niu Ioka .“Ou te fiafia e mafai ona e alu iina e vaai po o a latou mea o fai,” o lana tala lea.
O le galuega o loo ia faia nei ua aogā i lona taimi e volenitia ai i Ghana ma nonofo faatasi ma ona tauaiga, lea na fesoasoani iā ​​te ia e toe mafaufau ai i le auala e fai ai ana faatauga. pei o Ghana ma le tele o mea fa'alua, e te iloa le mea e tupu pe a e le toe mana'omia au mea."
A taumafai se fa'ailoga e su'e le amataga tonu o ona la'ei ma manino e uiga i ana fa'atinoga, e fa'aalia ai fa'atauga autu mautu. Afai o lo'o e fa'atau fa'atasi, fai mai Erwiah e sili ona lelei le fai fesili e uiga i ana faiga masani ma le gafataulimaina. O le tasi lea o auala sili e iloilo ai mo oe lava pe aoga o latou lavalava mo le faʻafaigaluegaina. E tusa lava pe le maua e se faʻailoga tali uma, pe a fesiligia e ono unaʻia ai e sui lena mea - afai o se pisinisi laʻititi, atonu o loʻo e talanoa i ai o se tasi o loʻo i ai se faʻalavelave i faiga faʻapisinisi.Mo se faʻailoga tele, afai e masani ona fesiligia tagata faigaluega e uiga i le faʻaauau, i le aluga o taimi, e mafai ona latou iloa o le mea lea e ave i ai le faamuamua a tagata faatau ma faia suiga.O le mea moni, o le tele o faʻatauga o loʻo tupu nei i luga o le initaneti Sa sailia e Caric pe o asiasi atu se fa'ailoga i ana faleoloa ma pe na latou fa'aofia fa'amatalaga i luga o la latou upega tafa'ilagi e uiga i le auala na latou totogiina ai a latou tagata faigaluega.
O le toe fa'aaogaina o se tasi lea o fa'aupuga masani e fa'aaogaina e fa'amama vave ai faiga. Aemaise lava polyester toe fa'aaogaina e mafai ona avea ma fa'afitauli. Ae e tusa ai ma Erwiah, e uiga uma i le mamanu ma le fa'amoemoe. , ae o le a le mea e liliu i ai pe a uma lena?“O nisi taimi e sili ai le aua ne’i sui,” o le tala lea a Erwiah.” Afai o se pea ofuvae afu, atonu e faatatau i le toe faʻaaogaina ma tuʻuina atu i ai se olaga lona lua, nai lo le faʻatupeina o le tele o punaoa e fausia ai se isi mea.E leai se fofo e tasi e fetaui ma mea uma.”
Ina ua filifili Beatty e amata le Rentrayage, sa ia taulai atu i le toe faaaogaina o mea ua uma ona ia maua, e faaaoga ai lavalava tuai, ie ua mate-mate, ma isi mea ua uma ona tufa—sa ia sailia pea maa taua, e pei o na mitiafu e tasi. "O se tasi o mea sili ona leaga mo le siosiomaga o nei mitiafu e tasi-ofu na faia mo lenei malafoni poʻo se mea," o le tala lea a Beatty.Sa matou tipiina ma e foliga aulelei.”O le tele o nei mitiafu o le cotton-polyester blends, ae talu ai o loʻo i ai, e tatau ona faʻasalalau e fai ma lavalava mo le umi e mafai ai, e taumafai Beatty e toe faʻaaoga aua e le vave ona matutua. Afai e te le toe manaʻomia se fasi pepa. o lavalava toe fa'aaogaina i lou tino, e mafai ona e fa'aleleia i lou fale.” Ou te va'ai tagata o lo'o fa'aliliu moni lava sakete e fai ma solo,” o le tala lea a Beatty.
I nisi tulaga, e le o taimi uma e te maua ai le faʻailoga faʻailoga poʻo le fiber content pe a faʻatau mea faʻaoga.
E oo lava i faleoloa faatau, e i ai auala e iloilo ai le lelei ma le gafatia tumau, o le tala lea a Caric. "O nisi o mea ou te sailia i le taimi lava lena o su'iga sa'o ma su'i su'i."Mo le denim, fai mai Caric mea e lua e vaʻai i ai: E tipi i luga o le pito, ma totonu ma fafo suʻiga e lua suʻi. O auala uma ia e faʻamalosia ai ofu e tumau i le umi e mafai ai aʻo leʻi manaʻomia le toe faʻaleleia.
O le fa'atauina o se fasi lavalava e aofia ai le tauaveina o le matafaioi mo le taamilosaga o le olaga o le meataitasi - o lona uiga o le taimi lava tatou te uia nei mea uma ma faʻatau moni, e tatau ona tatou vaʻaia lelei. lavelave.O se manatu lelei le teu faafaigaluega i totonu o se taga faamama e taofi ai le tuʻuina atu o microplastics i totonu o le vai, ma afai e te naunau e faʻaalu sina mea itiiti e faʻapipiʻi ai, e mafai ona e faʻatau se faamama mo lau masini tamea. , aloese mai le fa'aaogaina atoa o le mea fa'agogo.” Pe a masalosalo, fufulu ese ma fa'agogo i le ea.O le mea sili lea e mafai ona e faia,” o le tala lea a Beatty.
E fautuaina foi e McCarty le faitau o le igoa o le tausiga i totonu o le ofusa. A e masani i faailoga ma mea, o le a amata ona e iloa le mea e tatau ona mamago mama ma mea e talafeagai mo le fufuluina o lima / ea malogo. Household Hints” tusi, lea e masani ona ia vaʻai i faleoloa taugofie i lalo ifo o le $5, ma aʻoaʻoina auala faʻapitoa, e pei o le suiina o faʻamau ma pupuni pu. Ma, iloa pe a e alu ese mai lou loloto;o nisi taimi, e aoga le teu faafaigaluega i le su'iina. A uma ona suia le ufiufi o se ofu tuai, e talitonu McCarty o le a ia ofuina mo le itiiti ifo i le 20 tausaga o lumanai.
O le isi filifiliga mo le toe faafou o lavalava ua vali pe masaesae: vali.” Aua lava nei manatu faatauvaa i le malosi o le vali uliuli,” o le tala lea a Beatty.” O se isi mealilo.Matou te faia i lea taimi ma lea taimi.E ofoofogia galuega.”
E ala i le tuʻuina atu o lau imeli, ua e malilie i a matou tuutuuga ma faʻamatalaga faʻapitoa ma maua mai fesoʻotaʻiga imeli mai ia i matou.
O lenei imeli o le a faʻaaogaina e saini ai i totonu o New York sites.E ala i le tuʻuina atu o lau imeli, e te malilie i la matou aiaiga ma faiga faʻapitoa ma e maua ai fesoʻotaʻiga imeli mai ia i matou.
I le avea ai o se vaega o lau teugatupe, o le a e mauaina faʻamatalaga faʻapitoa ma ofo mai Niu Ioka ma e mafai ona e filifili i fafo i soo se taimi.
O lenei imeli o le a faʻaaogaina e saini ai i totonu o New York sites.E ala i le tuʻuina atu o lau imeli, e te malilie i la matou aiaiga ma faiga faʻapitoa ma e maua ai fesoʻotaʻiga imeli mai ia i matou.
I le avea ai o se vaega o lau teugatupe, o le a e mauaina faʻamatalaga faʻapitoa ma ofo mai Niu Ioka ma e mafai ona e filifili i fafo i soo se taimi.


Taimi meli: Me-26-2022